Ensimmäinen työ, DAY I

Ulkona satoi kaatamalla vettä, mutta onneksi mieli ei ollut yhtä pilvinen.

Aloitimme tänään kiertopajat, joissa tutustumme kaikkiin aloihin 18 tunnin ajan. Itse aloitin vaatetuksen puolella, mikä sopi minulle. En vielä ole varma mille alalle päädyn, mutta vaatetus- ja ompelujutut ovat sen verran tuttuja, niin niistä on mukava aloittaa.

Joka pajassa teemme yhden tuotteen, ja vaatetuksen puolella tehtävänanto oli jonkinlainen laukku. Lisäksi laukkuun tulee tehdä aplikaatioina erilaisia geometrisia kuvioita, ympyröitä, kolmioita ja neliöitä.

Itse päätin tehdä yleishyödyllisen repun itsellei, jota voin alkaa käyttämään koulureppuna.
Kriteereitä asetin itselleni mm. repun olisi hyvä pitää vettä ja olla sopivan kokoinen 13″3 tuumaiselle tietokoneelle, joka luultavasti tulee kulkemaan mukanani. Repun tyyliin halusin tuoda hieman vintage-henkisyyttä mm. nahkaisilla yksityiskohdilla, repun materiaalilla ja värillä, sekä suunnittelussa.

 

Kuvissa näkyy pohdintaa ja suunitelmaa uudesta repusta. Asioita jotka tahdon ehdottomasti repusta, ja asioita jotka olisivat hauskoja ja käteviä, mutta ei välttämättömiä. Teen repun tukevasta kankaasta, ja repun päälle tulee nahkainen läppä, estämään tavaroiden välitöntä kastumista, ja repun eteen tulevaan pikkutaskuun tulee myös nahkainen -tosin eri värinen- läpä. Lisäksi lisäsin ja repun malliin jo valmiiksi geometrisia kuvoita; läpät ovat kolmioita, etutasku ja ison läpän alle tuleva kynätasku on neliö.

Tuotteen kaavoitus ja mittojen onnistui hyvin nykyisen Fjällraven Kånken -reppuni ansiosta, sillä se on lähes saman kokoinen kuin haluamani reppu.

14001731_10208696148178993_941039885_o

Kuvassa näkyy tilaa ja paperia säästävästi tehdyt kaavat.

Ensimmäinen vaikeus oli ehdottomasti oikeiden materiaalien löytäminen. Esimerkiksi päällysläppä tulee repussani olemaan niin iso, että nahkapaloja löytyi vain muutama sopvian kokoinen. Päädyin tekemään molemmista nahkaläpistä eri väriset, luodakseni hieman ehkä Marimekko-henkistä designiä.

14012545_10208696148018989_856377665_o14037424_10208696147938987_221279294_o

Kuvissa näkyy työtilani ja esimerkiksi nahkat joita käytän repussani.
Alemmassa kuvassa näkyy kangaspohdintaani, jota en vielä tänään saanut päätökseeni.

Ensimmäinen pajapäivä oli hyvä, pääsin heti tekemään omanlaistani tuotetta, jonka vaikeustaso vastaa omaan osaamiseeni verrattuna haastavaa.

-Eeva

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s